Logo

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O nama

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

„Zajedno za Zlatnu dob“

projekt Hrvačkog kluba Metalac

Projekt „Zajedno za zlatnu dob“ prijavljenog na natječaj Europskog socijalnog fonda „Pridruži se – Aktivni u mirovini Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“ ref. broja poziva UP.04.2.1.09. od strane Hrvačkog kluba Metalac i prihvaćenog Odlukom o financiranju Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (KLASA: 910-04/19-09/43, URBROJ: 524-06-03-03-02/1-20-34 od 28. rujna 2020. godine) o čemu su Hrvački klub Metalac, spomenuto nadležno ministarstvo i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, kao posrednička tijela razine 1. i 2., zaključili poseban Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava pod referentnim brojem UP.04.2.1.09.0041.

Projektom Zajedno za zlatnu dob uključit će se minimalno 280 korisnika starije životne dobi u cijeli komplet sportskih aktivnosti, radionice vrtlarenja, radionice o prehrani, radionice iz kulture (poezija i proza, kiparstvo, slikarstvo, filozofija,) radionica o prevenciji i redukciji bolesti, radionica o pravilnoj posturi tijela prevenciji padova, radionica vježbi u bazenu (…) te izleti i događanja kojima će se poboljšati njihova kvaliteta života i omogućiti im da svatko nađe ponešto za sebe. Također će se provoditi i znanstveno istraživanje vezano za ciljanu skupinu projekta. Time se na inovativan način spajaju kultura, znanost i sport!

Partneri u projektu su Grad Sveta Nedjelja i Udruga Obnova.

U samom projektu zaposlene su 4 osobe (voditelj projekta, dva trenera, administrator).

S obzirom na to da će pretežito izvoditelji aktivnosti biti osobe koji nisu starije životne dobi na taj način će se postići i određene međugeneracijska suradnja i smanjiti međugeneracijski jaz.

Ako ste pripadnik starije životne dobi i uključili bi ste se u aktivnosti ovog projekta ili poznajete nekog takvog svakako nam se javite na mail hrvacki.klub.metalac@gmail.com.