Logo

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Zajedno za zlatnu dob projekt je za osobe starije životne dobi s ciljem aktiviranja u sportskim aktivnostima, raznim radionicama,
izletima i događanjima kojima će se poboljšati njihova kvaliteta života i omogućiti im da svatko nađe ponešto za sebe.

Što radimo?

 

Projektom Zajedno za zlatnu dob uključit će se minimalno 280 korisnika starije životne dobi u cijeli komplet sportskih aktivnosti, radionice vrtlarenja, radionice o prehrani, radionice iz kulture (poezija i proza, kiparstvo, slikarstvo, filozofija,) radionica o prevenciji i redukciji bolesti, radionica o pravilnoj posturi tijela prevenciji padova, radionica vježbi u bazenu (…) te izleti i događanja kojima će se poboljšati njihova kvaliteta života i omogućiti im da svatko nađe ponešto za sebe.

Umirovljenici u grupnoj vježbi na otvorenom
Muškarac u zrelim godinamau teretani

Zašto je bitna aktivost?

Tjelesne aktivnosti pružaju temelje svim ostalim oblicima wellnessa za starije osobe. Sjedilački način života tijekom starijih godina može dovesti do veće osjetljivosti na ozljede, veće učestalosti pretilosti, kardiovaskularnih problema i brojnih drugih ozbiljnih bolesti. Suprotno tome, osobe koje i dalje ostaju aktivne u svojim starijim godinama smanjuju rizik od ovih nepovoljnih uvjeta.

Zajedno za kvalitetniji život

Aktivne radionice

Radionice su prilagođene fizičkim sposobnostima sudionika, a kroz raznovrsne aktivnosti poput vrtlarenja ili vježbi u bazenu, svatko može pronaći nešto što ga zanima.

Cijelodnevna podrška

Projekt “Zajedno za zlatnu dob” mnogo je više od samo radionica. Sudionici projekta mogu se u bilo kojem trenutku javiti izvoditeljima i potražiti savjet vezan uz tjelesnu aktivnost i zdravlje.

Savjetovanje

Starost je razdoblje života s brojnim izazovima. Stoga je ovaj projekt zamišljen kao način da sudionici preuzmu kontrolu nad svojim starenjem. Sastavni dio toga je i savjetovanje o tjelesnoj aktivnosti i prehrani, kako bi se što više povećala kvaliteta života.